Over mij

 

 

 

Geboren in Heerlen liggen mijn roots dus in Limburg. De Brunssumer heide was mijn achtertuin. De zilverzandgroeve met zijn braakliggende bosjes waren de eerste plaatsen waar ik in mijn schriftje de broedgevallen bijhield.

Fotograferen kwam pas tijdens de Militaire Dienst waar de fotoclub werd bezocht. Het zelf ontwikkelen en afdrukken ging later door in de badkamer in Utrecht.

Natuurfotografie werd aantrekkelijk als redacteur van een vogelhoudersblad. Nu probeer ik de puur registrerende opnamen meer natuurbeleving mee te geven. Als lid van de VAN (Verenigde Amateur Natuurfotografen) te Amstelveen krijg ik daar voldoende voorbeelden en aanwijzingen voor mee.

De foto’s die ik maak ontstaan als ik tijdens mijn wandelingen wordt geraakt door de mooie natuur. Planten, bloemen, insecten, vlinders, vogels, dieren en mooie landschappen kunnen mij ontroeren en die leg ik dan vast op de gevoelige digitale plaat. De verwondering bij het zien van de geweldige natuur wil ik delen met anderen en daar is deze website ook voor bedoeld.

Om betere foto's te maken is een goede voorbereiding noodzakelijk en daarom wordt nu steeds vaker aandacht gegeven aan de voorbereiding en studie van het te fotograferen object.